Top

Watermelder 2-relais

  • Watermelder 2-relais
  • Watermelder 2-relais
77,00

Watermelder met 2 relais


Professionele watermelder met 2 potentiaalvrije schakelcontacten en 5 sensor ingangen. Universeel model voor montage in een schakelkast met 35 mm DIN-rail.

Bewaking technische ruimtes

In bijvoorbeeld een technische ruimte plaatst u meerdere sensoren op de vloer, opdat lekkage zo snel mogelijk zal worden gedetecteerd. Zodra minimaal één van de aangesloten voelers met water in aanraking komt gaat de Sensor-LED aan en schakelen de beide relaiscontacten.

U kunt de waterdetectie unit op een centrale plek monteren. De signaalleiding tussen sensor(s) en watermelder mag maximaal 50 m lang zijn. Hiervoor gebruikt u een kabel van 2 x 0,5 mm².

Watermelder met geheugenfunctie

Zodra de stand van het water lager is dan de contactpennen van de voeler(s) gaat het alarm uit en valt het relais af. Deze watermelder heeft een geheugenfunctie, die u activeert met behulp van een draadbrug: het relais blijft dan in alarmtoestand totdat iemand de Reset-toets indrukt.

Toepassingen watermelder

Detectie van waterlekkage in allerlei gebouwen voor utiliteit en productie. De sensoren kunnen ook buiten worden geplaatst, bijvoorbeeld om de waterafvoer op een plat dak of in een afvoergoot te bewaken.

De montagehoogte van de sensor bepaalt het inschakelpunt voor het alarm. Andere toepassingen: archiefkelder, technische ruimte, fabriek (beveiligen van water-verbruikende machines), vulstand bewaking (water opslag, tank, bassin).

Werking controleren met testfunctie

Deze watermelder-unit heeft een zelftest functie, om de goede werking regelmatig te kunnen controleren. Aan de groene LED ziet u of de voedingsspanning aanwezig is. Bij alarm brandt de rode LED en schakelt het relais.

Relais met 2x wisselcontact

Op deze waterdetectie-unit kunt u zowel een GBS (gebouw beheer systeem) als externe 230 V apparatuur aansluiten. Het relais bevat twee separate potentiaalvrije wisselcontacten die maximaal 5 Ampère (bij 230 Volt) kunnen schakelen.

Op de aansluitklemmen is ruimte voor het doorlussen van de voedingsspanning, ten behoeve van een externe alarmgever, een afsluitklep of ander apparaat dat bij alarm moet worden ingeschakeld.

Watermelder - technische gegevens

-aantal kanalen: 1 ingang
-max. aantal sensoren: 5
-druktoetsen: Test + Reset
-LED's: Sensor + Power
-akoestisch alarm: nee
-aansluitspanning: 230 Volt
-opgenomen vermogen: 3 VA
-relaisuitgang: 2x wissel (NC/NO)
-max. schakelstroom: 5 A (230V)
-afmetingen: 72 x 57 x 90 mm
-handleiding: Ned, Dui, Eng
-werkgebied: -15...+40 °C
-veiligheidsklasse: IP20
-keurmerk: CE

Deze watermelder werkt met diverse types watersensoren, die u apart dient te bestellen. Zie hieronder (bij gerelateerde producten) voor voelers, akoestische- en optische alarmgevers.

Artikelnummer: SHT-5001

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code