Top

Waterdetector GBS

  • Waterdetector GBS
  • Waterdetector GBS
229,00

Waterdetector GBS


Waterdetector sensor met ingebouwde elektronica en relaiscontact. Kan rechtstreeks worden aangesloten op een GBS (Gebouw Beheer Systeem) of een alarminstallatie.

De waterdetector GBS is geschikt voor vrijwel alle situaties: onder een computervloer, in een archiefkelder, technische ruimte, onder in de liftschacht, etc.

Deze actieve watersensor detecteert water en alle andere elektrisch-geleidende vloeistoffen, zoals melk, vruchtensap, alcohol, zuren, chemicaliën.

Robuust en onderhoudsvrij

De vloersensor is ingegoten in een waterdichte IP67 behuizing met 4 RVS detectoren aan de onderzijde. De gehele waterdetector is bestand tegen overstroming.

De Waterdetector-GBS is onderhoudsvrij. Jaarlijks eventueel stof verwijderen en de werking controleren m.b.v. een natte doek of spons volstaat.

Beveiligd tegen draadbreuk

In rusttoestand (met aangesloten voeding) brandt de groene LED en is het relaiscontact aangetrokken. Als de sensor water detecteert gat de rode LED branden en valt het relaiscontact af. Het alarmcontact sluit en op deze wijze is de installatie beveiligd tegen draadbreuk en het wegvallen van de voedingsspanning.

Plaatsing op de vloer

Deze compacte waterdetector is een prima alternatief voor de cavia wateroverlast-sensor. Voor deze actieve sensor zijn geen versterker(s) of aparte modules nodig. Het alarmcontact kunt u rechtstreeks aansluiten op een GBS, alarm-installatie of GSM-melder.

Professionele/ industriële kwaliteit. Het sensorblok bevat géén schroefgaten: voor het vastzetten is -als optie- een speciale montagebeugel leverbaar.

De behuizing is voorzien van een vaste aansluitkabel (soepel en stevig) die desgewenst mag worden verlengd of ingekort.

Waterdetector GBS - specificaties

-spanning: 11...18 V ac/dc
-wisselcontact: max 30V/2A
-ruststroom: 30 mA (12V)
-sensor: 4 contacten V4A
-gevoeligheid: 25 μS
-detectiehoogte: >1 mm
-indicatielampjes: 2x LED
-materiaal sensorblok: ABS
-afmetingen: 74x50x40 mm
-gewicht sensorblok: 170 g
-aansluitdraden: 5x 0,34 mm²
-kabel: Ø5 mm, lang 5 m
-werkgebied: -20...+70 °C
-veiligheidsklasse: IP67
-keurmerk: CE

Aansluitingen Waterdetecor GBS

De 5-aderige aansluitkabel is 5 m lang. Deze mag (indien gewenst) worden ingekort of verlengd. Voor de voeding is wisselspanning of gelijkspanning mogelijk.

Wit = voedingsspanning
Bruin = voedingsspanning
Groen = wisselcontact / gemeenschappelijk
Grijs = NC contact (gesloten in rust)
Geel = NO contact (sluit bij alarm)

Artikelnummer: HY-12V

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code