Top

Waterdetector GBS

Nieuw
  • Waterdetector GBS
  • Waterdetector GBS
239,00

Waterdetector GBS 12/24 Volt


Waterdetector sensor met ingebouwde elektronica en spanningloos relaiscontact. Kan rechtstreeks worden aangesloten op een GBS (Gebouw Beheer Systeem) of een alarminstallatie.

Universele uitvoering: geschikt voor 12 en 24 Volt, werkt op zowel wissel- als gelijkspanning!

De waterdetector GBS is geschikt voor vrijwel alle situaties waar water moet worden gedeteceerd: onder een computervloer, in een archiefkelder, zwembad, technische ruimte, tunnel, pompstation, liftschacht, etc.

Geheugen-functie voor wateralarm

Wanneer er een lekkage is (geweest) knipperen beide LED's. Het uitvoeren van een reset (geheugen leegmaken) doet u door de voedingsspanning even te onderbreken.

Deze actieve watersensor detecteert water en alle andere elektrisch-geleidende vloeistoffen, zoals melk, vruchtensap, alcohol, zuren, chemicaliën.

Robuust en onderhoudsvrij

De vloersensor is ingegoten in een waterdichte IP67 behuizing met 4 RVS detectoren aan de onderzijde. De gehele waterdetector is bestand tegen overstroming. De ene LED geeft aan dat de voedingsspanning aanwezig is en de andere dient als alarm-indicator.

De Waterdetector-GBS is onderhoudsvrij. Het is voldoende om 1x per jaar eventueel stof te verwijderen en de werking te controleren m.b.v. een natte doek of spons.

Beveiligd tegen draadbreuk

In rusttoestand (met aangesloten voeding) brandt de groene LED en is het relaiscontact aangetrokken. Als de sensor water detecteert gaat de rode LED branden en valt het relaiscontact af. Het alarmcontact sluit en op deze wijze is de installatie ook beveiligd tegen draadbreuk en het wegvallen van de voedingsspanning.

Plaatsing op de vloer

Deze compacte waterdetector is een prima alternatief voor de cavia wateroverlast-sensor. Voordeel: voor de Waterdetector-GBS zijn geen versterker(s) of aparte modules nodig. Zijn potentiaakvrije alarmcontact kunt u rechtstreeks aansluiten op een GBS, een alarm- of inbraakinstallatie of GSM-melder.

Professionele/ industriële kwaliteit. Het sensorblok bevat géén schroefgaten: voor het vastzetten is -als optie- een speciale montagebeugel leverbaar. De behuizing is voorzien van een vaste aansluitkabel (soepel en sterk) die desgewenst mag worden verlengd of ingekort.

Waterdetector GBS - specificaties

-voeding: 12 of 24 Volt AC/DC
-spanning: min. 10V / max. 30V
-wisselcontact: max. 2 A (30V)
-ruststroom: 25 mA (12V) / 15 mA (24V)
-sensor: 4 contacten chroomstaal V4A
-output: potentiaalvrij, voor GBS, PLC
-gevoeligheid: 25 μS (drinkwater)
-detectiehoogte: 1...2 mm
-spanning aanwezig: groene LED
-water gedetecteerd: rode LED
-materiaal sensorblok: ABS
-afmetingen: 74 x 50 x 40 mm
-gewicht sensorblok: 170 g
-aansluitdraden: 5x 0,34 mm²
-kabel: Ø5 mm, lang 5 m
-werkgebied: -20...+60 °C
-veiligheidsklasse: IP67
-keurmerk: CE

Aansluitingen Waterdetecor GBS

De 5-aderige aansluitkabel is 5 m lang. Deze mag (indien gewenst) worden ingekort of verlengd. Voor de voeding is wisselspanning of gelijkspanning mogelijk.

Wit = voedingsspanning
Bruin = voedingsspanning
Groen = wisselcontact / gemeenschappelijk
Grijs = NC contact (gesloten in rust)
Geel = NO contact (sluit bij alarm)

Artikelnummer: HY-1224

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code