Top

Waterdetectie-koord

  • Waterdetectie-koord
  • Waterdetectie-koord
  • Waterdetectie-koord
  • Waterdetectie-koord
11,00

Waterdetectie koord


Het waterdetectie koord bestaat uit twee dunne metalen geleiders, omvlochten met hygroscopische textiel-fiber. De buitenmantel is soepel en goed buigbaar.

Hoge detectie-gevoeligheid

Voor dit type waterdetectie koord zijn 10 à 20 druppels water al voldoende om een alarm te genereren. Geschikt voor vloeren, leidingen, goten, machines, etc.

Waterdetectie alarmsystemen

Waterdetectiekoord werkt o.a. met een NVP-15 of NVP-16. Op zo'n waterdetectie-unit kunt u elke lengte (max. 1000 m) water-detectiekoord aansluiten.

Wij adviseren per ruimte of zone één waterdetectie-unit, zodat de gebruiker snel kan vaststellen wáár de waterlekkage is ontstaan.

Voor technische ruimtes en bewaking van machines adviseren wij de Watermelder met 2 relais : bij lekkage kan het ene contact een 230V machine uitschakelen, terwijl het andere contact een GSM melder kan aansturen.

Waterdetectie alarmsysteem opbouw

Voor stand-alone situaties is de Waterdetector SHT-5000 geschikt. Deze unit bevat een complete alarmcentrale met beeper en potentiaalvrije alarm-contacten. Hij heeft 4 sensor ingangen. Naast detectiekoord kunt u dus ook andere sensoren aansluiten.

Bedrading is eenvoudig

Het waterdetectiekoord kan op allerlei manieren worden gemonteerd; met ty-reps, beugeltjes of montagekit (hier en daar een druppel is voldoende).

Voor het aansluiten is normale 2-draads signaalkabel, bijv. telefoonkabel, geschikt. Voor de verbindingen gebruikt u een connectordoosje of knelkoppelingen. Speciale (dure) stekkers en connectoren zijn niet nodig. U installeert precies zoveel detectiekabel als nodig is.

Het is zelfs mogelijk om een aantal stukken detectiekoord m.b.v. signaalkabel in serie te schakelen.

In combinatie met een NVP unit en bijbehorende afsluitweerstand aan het einde van het circuit realiseert u een beveiliging tegen draadbreuk en sabotage.

Toepassingen waterdetectie-kabel

  • in technische ruimtes, op de vloer
  • langs leidingen, bijv. sprinkler installaties
  • in kabelgoten, schakelkasten en machines
  • koelplafonds, airco's en andere apparatuur

Waterdetectiekoord - specificaties

-type: ImpulsRegulator C-24
-uitvoering: soepel koord
-sensor lengte: naar keuze
-diameter: ca. 4 x 2 mm (ovaal)
-sensor principe: conductiviteit
-geleiders: 2 x 0,4 mm²
-materiaal: koper, polyamide
-gewicht: ca. 17 g per m

Bestellen: per hele meters = aantal

Artikelnummer: C-24/m

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code