Top

Watermelder 4-kanaals

  • Watermelder 4-kanaals
82,40

Watermelder met 4 ingangen


Watermelder in universele opbouw-uitvoering met potentiaalvrij alarmcontact. Heeft 4 sensor-ingangen voor het bewaken van waterlekkage of waterniveau.

Zodra één van de aangesloten voelers in aanraking komt met water geeft de ingebouwde zoemer een luid akoestisch alarm.

U kunt voor elk kanaal afzonderlijk instellen of de zoemer wel of niet actief moet zijn. De LED lampjes (4 stuks) tonen waar de lekkage-melding vandaan komt.

Watermelder met geheugenfunctie

Dankzij de geheugenfunctie blijft het relais in alarmtoestand bekrachtigd, totdat iemand de Reset-toets indrukt. Deze geheugenfunctie kan ook worden uitgezet; het alarm gaat dan automatisch uit zodra de voeler weer droog is. Met de interne dip-switch kunt u deze geheugen-functie voor elk kanaal afzonderlijk instellen.

Batterij back-up

In het kastje is ruimte voor een batterij (normale 9 Volt uitvoering) die de bewaking kan overnemen bij wegvallen van de netspanning. De kabelinvoeren aan de onderzijde kunnen eventueel worden vervangen door wartels (2x M16, 4x M12).

Watermelder toepassingen

Detecteren van waterlekkage in kelder, archief, technische ruimte, magazijn etc. Ook inzetbaar voor het bewaken van de waterafvoer op een plat dak of in een afvoergoot: boven een bepaald niveau (montagehoogte van de sensor) worden de pennen nat en krijgt u een alarm melding.

Andere toepassingen: productie (waterverbruikende machines), niveau bewaking (water opslag, tanks, bassins).

Waterdetector voelers

Het aantal benodigde waterdetector voelers (sensoren) is afhankelijk van uw toepassing. Op elk van de 4 ingangskanalen kunt u (indien gewenst) meerdere sensors aansluiten: per kanaal maximaal 5 stuks, parallel geschakeld. Hierdoor komt er (bijvoorbeeld) sneller alarm wanneer water vanaf verschillende plekken kan komen, bijvoorbeeld in een archiefkelder of onder een productiestraat.

De 2-draads aansluitkabel tussen de watermelder en voeler (het meetpunt) mag tot 50 m lang zijn. Hierdoor is deze waterdetector ideaal voor het bewaken van verschillende zones (ruimtes) in een woning of klein gebouw, vanuit één centrale plek.

Relaisuitgang schakelcontact

Het relais bevat een potentiaalvrij (spanningsloos) wisselcontact dat maximaal 8 Ampère (netspanning) kan schakelen.

Op de aansluitklem is ruimte voor het doorlussen van de 230 Volt voedingsspanning, ten behoeve van een externe alarmgever of ander apparaat dat bij alarm moet worden bediend.

In plaats van het schakelen van een apparaat kan dit relaiscontact ook de alarmingang van bijv. een telefoonkiezer of alarmcentrale aansturen.

Relaiskaart uitbreiding

Met de als optie verkrijgbare 4-kanaals relaiskaart is het mogelijk om voor elke afzonderlijke ingang te beschikken over een potentiaalvrij schakelcontact. Deze compacte module past in de behuizing van de melder.

Specificaties 4-kanaals watermelder

-aantal kanalen: 4 ingangen
-toetsen: Test + Reset
-optisch alarm: ja (LED's)
-akoestisch alarm: ja
-ingebouwde zoemer: 90 dB
-noodstroomvoorziening: ja
-aansluitspanning: 230 Volt
-opgenomen vermogen: 4 VA
-relaisuitgang: wissel (NC/NO*)
-max. schakelstroom: 8 A (230V)
-afmetingen: 160 x 80 x 60 mm
-werkgebied: -15...+40 °C
-veiligheidsklasse: IP20

*) Toelichting bij relaiscontact
G = gemeenschappelijk contact
S = maakcontact (schliessen)
O = verbreekcontact (öffnen)

Levering inclusief: handleiding (ook NL) en een setje muurpluggen + schroeven voor de montage van het kastje. Niet inbegrepen: 9 Volt batterij voor backup.

Waterdetector-voelers dient u apart te bestellen. Zie hieronder (bij gerelateerde producten) voor voelers en akoestische of optische alarmgevers.

Artikelnummer: SHT-5000

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code