Top

Wateralarm-stop

  • Wateralarm-stop
55,00

Wateralarm stop


De wateralarm-stop plaatst u tussen de stekker van het apparaat dat u wilt beveiligen en het stopcontact. Zodra hij water detecteert gaat het alarm en wordt de uitgangsspanning (230 Volt) afgeschakeld.

Wateralarm-stop is bedoeld als lekkage beveiliging (aquastop) voor waterverbruikende apparaten, zoals cv-ketel, elektrische boiler, wasmachine, wasdroger, vaatwasser, aquariumpomp en waterontharder. De sensor plaatst u onder het apparaat, in de meeste gevallen op de vloer.

De aansluitkabel naar de watersensor is 6 meter lang. Deze mag tot 50 m worden verlengd met een kabel van 2x 0,5 mm². De plek / hoogte waar u de sensor monteert bepaalt het schakelpunt van het wateralarm.

Een natte sensor betekent dat de wateralarm-stop de stroomtoevoer zal onderbreken. Tegelijkertijd schakelt hij zijn akoestisch en optisch alarmsignaal in.

Het indicatielampje geeft aan of de netspanning aanwezig is (groen) of dat er sprake is van een wateralarm (rood). Testen van de goede werking is heel eenvoudig, door de sensorcontacten even tegen een natte spons of doek te drukken.

Wateralarm STOP - technische gegevens

-voeding: 230 Volt netspanning
-energieverbruik: ca. 3 Watt
-schakelvermogen: 3500 W
-afmetingen: 121x57x38 mm
-werkgebied: -15...+40ºC
-lengte sensorkabel: 6 m
-alarm: akoestisch 80 dB
-LED indicatie: actief/alarm
-veiligheidsklasse: IP20
-handleiding: Ned, Dui, Eng
-fabrikaat: Duits
-keurmerk: CE

Artikelnummer: SHT-216

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code