Top

Wateralarm draadloos

  • Wateralarm draadloos
295,00

Wateralarm-draadloos + afsluiter


Deze watermelder bewaakt continu zijn zes detectieschijven, via radiografische signalen. Zodra minimaal één sensor water detecteert blokkeert het systeem automatisch de watertoevoer.

De HYDRAVERT® is een intelligent alarmsysteem voor het detecteren van water in een woning of ander gebouw. Hij werkt met zes draadloze watersensoren, die overal in een gebouw op de vloer kunnen worden gelegd.

Zodra een va de sensoren water detecteert geeft hij dat door. Aan het nummer van de melding ziet u op de controle-unit welke ruimte lekkage is ontstaan. Na een melding sluit de motor-gestuurde kraan automatisch de watertoevoer af. Op deze wijze kunt u ernstige waterschade voorkomen, ook als u niet thuis bent!

Draadloos wateralarm met leidingafsluiter

De watersensors worden continu uitgelezen door de centrale controle unit, die is voorzien van een LCD-display. De motorgestuurde kraan (afsluitklep) installeert u in de hoofdwaterleiding, na de watermeter.

Op de daarvoor in aanmerking komende plekken met lekkage-risico legt u een watersensor op de vloer. Deze detectoren zijn vandalismebestendig en met een code beveiligd.

De centrale controle-unit wordt op een centrale plek aan de wand geschroefd. Bij een alarm geeft het display het nummer aan van de sensor die de water-melding geeft.

Wateralarm-systeem met automatische zelftest

Het systeem test zichzelf en activeert 1x per etmaal kortstondig de afsluitklep. Dit voorkomt vastzitten door eventuele verontreinigingen in het water. Met de speciale vakantie-functie kunt u de watertoevoer blokkeren tijdens een periode van afwezigheid.

Als de batterijen aan vervanging toe zijn krijgt u een melding. De centrale besturing en de afsluiter zijn voorzien van een netadapter. De draadloze watersensors werken op batterijen en kunnen daardoor overal*) worden geplaatst.

Resetten na melding van waterlekkage

Na een alarm drukt u op het reset-knopje, totdat een pieptoon klinkt. Vervolgens draait het ingebouwde motortje de afsluitklep weer open.

Na een test of lekkage dient u het systeem te resetten. De afsluitklep kan zowel vanaf de centrale unit (draadloos) als handmatig worden geopend en gesloten.

Opmerking: voor het instellen van het systeem dient u de (Nederlandstalige) handleiding nauwgezet te bestuderen; desgewenst kunnen wij u deze als PDF toesturen, alvorens u besluit tot aanschaf.

Draadloze watersensors - specificaties

Aantal: 6 stuks, beveiligd met code
Afmeting: Ø 95 mm, hoog 30 mm
Werking: draadloos (433 MHz)
Signaal antenne: ingebouwd
Voeding: batterij 3 V (CR123A)
Keurmerken: CE, UL, GS

Controle unit - specificaties

Werking: draadloos (433 MHz)
Montage: aan de wand/ muur
Afmetingen: 122x69x32 mm
Uitlezing: grafisch LCD display
Indicatie: 2x LED lampje
Bediening: vier druktoetsen
Buzzer: akoestisch alarm
Voeding: netspanning (of batterijen)
Netadapter: 100...240 V
Meegeleverd: 4x AA batterij
Keurmerken: CE, UL, GS

Leidingafsluiter - specificaties

Afsluitklep: motorgestuurd

Manuele override: ja
Principe: draaibare kogelkraan
Montage: in hoofdleiding (na watermeter)
Leiding aansluiting: 1" (duims), binnendraad
Kenmerken klep: PN16, 250 PSI, 17 bar
Afmetingen: ca. 150x100 mm (ovaal)
Aansturing: draadloos (door centrale unit)
Signaal antenne: ingebouwd
Meegeleverd: externe antenne
Reset-knopje: afsluiter openen
Voeding: netspanning of batterijen
Netadapter: 100...240 V
Meegeleverd: 4x AA batterij
Keurmerken: CE, UL, GS

*) Omdat dit product werkt met draadloze signalen is de reikwijdte in gebouwen beperkt, met name wanneer in de constructie veel betonijzer is verwerkt. Experimenteren met de optimale opstelling van de draadloze watersensors is gewenst, om een goede werking te realiseren.

Een uitgebreide Nederlandstalige handleiding is inbegrepen. Batterijen worden meegeleverd, doch deze vallen niet onder de garantie.


Artikelnummer: Hydra

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code