Top

Wateralarm-aan

  • Wateralarm-aan
57,85

Wateralarm aan


De wateralarm-aan plaatst u tussen de stekker van het apparaat dat u wilt inschakelen en het stopcontact. Zodra hij water detecteert gaat het alarm en komt er netspanning (230 Volt) op de uitgang.

Wateralarm-aan is bedoeld voor een (afvoer) pomp die in actie moet komen als het waterniveau te hoog is. Na een bepaalde tijd (instelbaar van 0 tot 100 seconden) zal de pomp automatisch uitschakelen.

De sensor plaatst u bijvoorbeeld in een kelder of in de kruipruimte onder de vloer. De aansluitkabel naar de watersensor is 6 meter lang. Deze mag tot 50 m worden verlengd met een kabel van 2x 0,5 mm².

De plek / hoogte waar u de sensor monteert bepaalt het schakelpunt van het wateralarm. Een natte sensor betekent dat de wateralarm-stop de pomp aan zet. Tegelijkertijd schakelt hij zijn akoestisch en optisch alarmsignaal in.

Het indicatielampje geeft aan of de netspanning aanwezig is (groen) of dat er sprake is van een wateralarm (rood). De nalooptijd treedt in werking zodra de sensor weer droog is. De rode LED gaat dan knipperen en wordt groen als de pomp uitschakelt.

Testen van de goede werking is heel eenvoudig, door de sensorcontacten even tegen een natte spons of doek te drukken.

Wateralarm AAN - technische gegevens

-voeding: 230 Volt netspanning
-energieverbruik: ca. 3 Watt
-schakelvermogen: 3500 W
-nalooptijd: 0...100 s (instelbaar)
-afmetingen: 121x57x38 mm
-werkgebied: -15...+40ºC
-lengte sensorkabel: 6 m
-alarm: akoestisch 80 dB
-LED indicatie: actief/alarm/pomp
-veiligheidsklasse: IP20
-handleiding: Ned, Dui, Eng
-fabrikaat: Duits
-keurmerk: CE

Artikelnummer: SHT-217

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code