Top

Water-niveau-melder

  • Water-niveau-melder
  • Water-niveau-melder
52,50

Water niveau-melder


De water-niveau-melder bevat een relaiscontact dat schakelt zodra de sensor met water in aanraking komt. Deze niveaumelder kan een exern akoestisch alarm of een optisch alarm (flitslamp) activeren. Rechtstreeks aansturen van een 230 Volt afsluitklep is ook mogelijk.

Watermelder toepassingen

De water-niveau-melder is inzetbaar voor waterdetectie (als wateralarm-melder), voor het bewaken van het waterniveau (bijv. in een kelder, kruipruimte of vijver), om het waterpeil te regelen voor bijv. regenwateropslag of als vulstand-indicatie voor een watertank of bassin.

Instelling van het schakelpunt

De montage-hoogte van de sensor-elektroden bepaalt het schakelpunt van de waterniveau melder. Ca. 20 seconden nadat de sensor droogvalt zal het relais terugschakelen. Dit voorkomt voortdurend in- en uitschakelen ('pendelen') als gevolg van golvend water.

Schakelcontact met 230 V uitgang

In de alarmsituatie geeft het relais 230 Volt op de uitgang (maakcontact). Tip: u kunt u ook het verbreekcontact van dit relais gebruiken, om een apparaat stroomloos te schakelen wanneer de sensor water heeft gedetecteerd (zie handleiding).

De rode LED geeft de schakeltoestand van het relais aan. Deze water-niveau-melder is compleet met bijbehorende watersensor (zie afbeelding), die een vaste aansluitkabel van 10 m heeft.

Water-niveau-melder specificaties

-schakelvermogen: max. 3.000 W
-aansluitspanning: 230 Volt
-opgenomen vermogen: 1,5 W
-aan/uit indicatie: groene LED
-sensor: 2 elektroden 30 mm
-sensor: Ø20 mm, 105 mm
-optisch alarm: rode LED
-akoestisch alarm: nee
-relaisuitgang: "stopcontact"
-lengte netsnoer: ca. 1,6 m
-randaarde beschikbaar: ja
-afmetingen: 160 x 80 x 60 mm
-montagemateriaal: inbegrepen
-veiligheidsklasse: IP20
-handleiding: Dui + Eng
-keurmerk: CE

Artikelnummer: WPS-1000

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code