Top

Water-alarm-9V

  • Water-alarm-9V
  • Water-alarm-9V
  • Water-alarm-9V
39,95

Water alarm 9V met contact


Akoestisch wateralarm 9V voor gebruik op plekken waar geen netspanning is. Dit water alarm werkt overal in huis (kelder, boilerruimte, zolder) of in een schuurtje. Ook in een boot of andere situatie waar u alert wilt zijn op water komt hij goed van pas.

De watermelder heeft een schakelcontact voor het aansturen van een exterene alarmering. Op dit potentiaalvrije contact kunt u ook een GSM kiezer of een beveiligingsinstallatie aansluiten. Het ingebouwde relais is niet geschikt voor het schakelen van een pomp of andere 230V apparatuur.

Dit compacte water alarm geeft een akoestisch alarm zodra zijn detectiepennen (aan de onderzijde) water detecteren. Dit kunt u gemakkelijk testen door hem op een natte doek te plaatsen!

Dankzij moderne elektronica is het energie verbruik heel laag: de meegeleverde lithium batterij heeft een levensduur van 5 jaar in stand-by mode. Als de spanning van de batterij lager is dan 7,2 V geeft de melder een alarm. In dat geval moet u een nieuwe batterij plaatsen. Dit mag ook een ander type 9 Volt batterij zijn.

Gedurende de tijd dat het water alarm vocht of water detecteert blijft het relais bekrachtigd, terwijl de ingebouwde zoemer een pieptoon produceert.

Wateralarm - technische gegevens

-interne detector: 3 pennen
-detectie-drempel: 1...2 mm
-externe detector: mogelijk
-akoestisch alarm: zoemer 85 dB
-LED / optisch alarm: nee
-voedingsspanning: 9 Volt dc
-stroomverbruik in rust: 13 µA
-stroomverbruik bij alarm: <50 mA
-relais: potentiaalvrij wisselcontact
-belastbaarheid: 2 A (bij 24 Vdc)
-behuizing: Ø92 mm, hoog 30 mm
-werkgebied: 0...45 °C
-model: Felson 5030-li
-keurmerk: G&S, Namko, CE
-batterij: 9 V lithium (inbegrepen)

Artikelnummer: 5030-T

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code